[ FORSIDE ] [OVERSIGT OPSKRIFTER] [ Print opskrift ]


1 brød

2 dl lunkent vand
25 g gær
1 tsk salt
3 spsk olie
2 dl yoghurt naturel
250 g sigtet speltmel
300 g fuldkornshvedemel

 

Fyld
Nødder, rosiner, tranebær, abrikoser eller andet tørret frugt kan tilsættes
Pensling
Vand eller mælk

Opløs gæren i det lunkne vand. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen på røremaskine i 10-15 minutter ved langsom omrøring. Læg et fugtigt klæde eller husholdningsfilm over skålen med dejen og lad den hæve lunt i 1 time. Rør dejen ganske lidt og kom den derefter i en smurt form eller læg den direkte på en bageplade med bagepapir. Lad brødet efterhæve tildækket med et fugtigt klæde i 15-20 minutter. Bag brødet ved 200˚ i ca. 30 minutter på nederste rille.