[ FORSIDE ] [OVERSIGT OPSKRIFTER] [ Print opskrift ]


12 store sandwichbrød

8 dl lunkent vand
25 g gær
25 g salt
1 kg stenformalet hvedemel

 


Opløs gæren i det lunkne vand. Tilsæt mel og salt. Rør det hele sammen (gerne på maskine) i ca. 5 minutter til en glat dej. Dejen vil være mere våd end normalt. Smør en bradepande med smør eller beklæd med bagepapir. Skrab dejen ned i bradepanden og fordel den ud i alle hjørner med bagsiden af en våd ske. Dæk dejen med et fugtigt klæde og stil dejen til hævning et lunt sted uden træk i minimum 2 timer eller indtil dejen når kanten af bradepanden. Bag brødet midt i ovnen ca. 25 minutter ved 200° varmluft. Hvis det er lidt mørkt på oversiden eller lyst på undersiden, kan du vende det om og give det de sidste 5 minutter med bunden op. Lad brødet køle af, skær det ud i firkanter og flæk disse til sandwich.

TIP
Før brødet hæver, kan det drysses med birkes eller timian og rosmarin. Brødet kan også tilsættes rosiner, abrikoser, dadler eller figner skåret i små stykker. Du kan tilsætte op til 300 g tørret frugt. Det tørrede frugt skal tilsættes efter melet.