[ FORSIDE ] [OVERSIGT OPSKRIFTER] [ Print opskrift ]


2 brød

25 g gær
4 dl lunkent vand
700 g hvedemel
3 spsk olivenolie
2 tsk salt

 

Fyld
2 fed hvidløg
1 håndfuld friske rosmarinkviste
25 g frisk parmesan
Evt. 1 tsk chiliflager

Olivenolie til at smøre forme og brød

Rør gæren ud i det lunkne vand i en stor skål. Tilsæt hvedemel, olivenolie og salt og ælt dejen godt og grundigt til den er glat. Læg et fugtigt klæde eller husholdningsfilm over skålen med dejen og stil den til hævning et lunt sted i 1 time. Smør to springforme eller ildfaste tærtefade med olie. Del dejen i to. Rul dejstykkerne ud, læg dem i formene og tryk dejen helt ud til kanten. Lad brødene hæve tildækket med et fugtigt klæde i 30 minutter. Prik dybe huller i dejen med fingrene og lad brødene hæve tildækket med husholdningsfilm eller et fugtigt klæde i 30 minutter igen. Tryk finthakket hvidløg og små rosmarinkviste i hullerne og dryp olivenolie over brødene. Drys med groftrevet parmesan og evt. chili. Bag brødene ved 200° varmluft i 25-30 minutter. Tag brødene forsigtigt ud af formene og lad dem køle af på en bagerist.

TIP
Kom cherrytomater i hullerne sammen med hvidløg og rosmarinkviste.