[ FORSIDE ] [OVERSIGT OPSKRIFTER] [ Print opskrift ]


2 stænger

2 hele sammenpiskede æg
2 spsk sukker
50 g gær
300 g mel
200 g blødt smør

 

Fyld
100 g marcipan
80 g muscovadosukker
1 tsk maizena
80 g blødt smør
1 aromatisk æble
75 g rosiner
Evt. lidt kanel

Pynt
Sammenpisket æg, mandelflager og perlesukker.

Bland æg og sukker og opløs gæren heri. Tilsæt mel og smør og ælt det til en smidig dej. Læg et fugtigt klæde eller husholdningsfilm over skålen med dejen og lad den hæve til dobbelt størrelse. Lav imens marcipanfyldet. Ælt marcipan med sukker og maizena til ensartet konsistens, arbejd det bløde smør forsigtigt i. Skær æblet i små tern og bland dem i marcipanmassen sammen med rosiner og evt. kanel. Rul dejen ud i to aflange stykker og fordel fyldet midt på de 2 stykker. Fold dejen sammen om fyldet og læg stængerne med samlingen nedad på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensl med æg og drys med perlesukker og mandelflager. Bag stængerne i 15-20 minutter ved 180°.