[ FORSIDE ] [OVERSIGT OPSKRIFTER] [ Print opskrift ]


1 bradepande, 25 x 30 cm

270 g sigtet hvedemel
1 spsk sukker
1 knivspids salt
80 g smør
1 ¼ dl sødmælk
25 g gær

 

Fyld
75 g brun farin
75 g smør

Bland mel, sukker og salt. Skær smørret ud i små firkanter og smuldr det i melblandingen. Lun mælken, rør gæren ud heri og rør det i melblandingen. Ælt dejen godt sammen med lidt mel på bordet. Kom dejen i en skål, læg et fugtigt klæde eller husholdningsfilm over og stil den et lunt sted til hævning i cirka 30 minutter. Rul derefter dejen ud og læg den i en smurt bradepande. Læg et fugtigt klæde over og stil den til hævning i ca. 20 minutter. Lav fyldet mens kagen hæver 2. gang. Smelt smør og farin i en gryde og stil det til afkøling. Tryk fordybninger i dejen med fingrene eller en ske, så der kan samle sig små søer af sukkerfyld i fordybningerne. Hæld fyldet ud over dejen. Bag kagen i ovnen i ca. 25 minutter ved 200°.