[ FORSIDE ] [OVERSIGT OPSKRIFTER] [ Print opskrift ]


30 boller

1 l koldt vand
15 g gær (eller ½ pose tørgær)
5 tsk salt
1 dl oliven- eller solsikkeolie
30 g friskmalede eller hele hørfrø
160 g svedjerugmel, rugmel eller rugsigtemel
Ca. 850 g speltmel eller ølandshvedemel

Drys
Lige dele rød, sort og hvid quinoa, hørfrø, græskarkerner, solsikkekerner og blå birkes eller kornflager efter eget valg, cornflakes eller sesamfrø.

pløs gæren i vandet og tilsæt de øvrige ingredienser. Rør dejen sammen i hånden eller på maskine til den er blød og glat. Dæk skålen med husholdningsfilm eller et fugtigt klæde og sæt den i køleskab natten over. Dejen skal hæve til dobbelt størrelse. Dyp hænderne i vand eller olie. Tag en klump dej og vend den i blandingen. Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir og bag dem på midterste rille i ovnen i ca. 10 minutter ved 250° til de er gyldne og faste over det hele.

TIP Dejen kan bruges på en gang eller deles op i flere portioner.
Dejen kan stå i køleskabet i 3-4 dage.

En blød og fugtig dej giver saftigere brød og boller, der holder sig friske længere. Det er vigtigt, at boller og brød af bløde deje bages rigtig godt, da de ellers bliver klæge.